» » » » » » » » ADET DÖNEMİNDE İLİŞKİYE GİRMEK

ADETLİYKEN İLİŞKİYE GİRMEK ZARAR LI MI?

Bu soru hastalardan sık duyduğumuz sorulardan birisidir. Hatta adet zamanında ilişkiye girilirse gebelik olur mu? Kısırlık yapar mı? gibi sorular da gelmektedir zaman zaman. Kişilerin dini inançlarını göre yasak veya serbest olması ayrı bir konudur ancak adet döneminde ilişkiye girmenin ne kadın ne de erkek açısından tıbbi olarak hiçbir zararı yoktur. İlişki prezervatifsiz veya prezerfvatif kullanarak olabilir ancak kanamadan dolayı prezervatifsiz ilişki zor olabilir, bu nedenle prezervatif kullanılması tercih edilir.

Adet (regl, mens) döneminde kadınlarda çoğunlukla cinsel istek artar ama bazı kadınlar bu dönemde kanaması olduğu için ilişkinin iyi olmayacağını düşünürler.

Adet zamanında ilişkiye girilirse gebelik olabilir mi?
Çok zor bir ihtimaldir ama teorik olarak imkansız demek yanlış olur. Ayrıca her kanama adet kanaması değildir, kişi adet gördüğünü sanabilir fakat bu kanamanın başka bir nedeni olabilir ve bu sırada girilen ilişki neticesinde de gebelik olabilir.

Bunların dışında halk arasında söylenen adet (regl) zamanında ilişkiye girmek kısırlık yapar gibi sözler tamamen yanlıştır. Ayrıca yine halk arasında zaman zaman söylenen bir söz: adet kanı pis değildir, adet kanı rahim içerisindeki dokunun dökülmesinden oluşur, bu doku pis değildir tamamen temiz ve normal bir dokudur sadece hormonal etkilerden dolayı her ay dökülür ve kanama olur.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt