» » » » ADET GECİKTİRİCİ İLAÇLARIN YAN ETKİLERİ, ZARARLARI VAR MI?

Hormon içeren her ilaç gibi adet geciktirici ilaçların da içerdiği progesteron (gestagen) hormonuna bağlı bazı yan etkileri olabilir. Bunlar göğüşlerde şişkinlik, hassasiyet, dolgunluk, adet miktarında değişme gibi yan etkilerdir. Bu yan etkiler geçicidir ve 1-2 ay içerisinde adetler tekrar eski düzenine girer. Adet dönemi sonrasında lekelenme veya damla damla kanama gibi yan etkiler olabilir. Nadiren bulantı, kusma, halsizlik, sersemlik gibi yan etkiler görülebilir.


Adet geciktirici progesteron içeren ilaçların bunların dışında sık görülen ciddi yan etkileri ve zararları yoktur ancak hiçbir zaman doktor kontrolü dışında kullanılmaması gereken hormonal ilaçlardır.

Adet geciktirici olarak doğum kontrol hapı kullanılmışsa bunlara bağlı bulantı, kusma, baş ağrısı gibi yan etkiler görülebilir. Doğum kontrol haplarının yan etkileri ile ilgili detaylı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt