» » » » » ADETİMİ GECİKTİRMEK İSTİYORUM - ADETİ ERTELEMEK

ADET (MENSTRUASYON) GÖRMEMEK İÇİN İLAÇ KULLANMAK

Bazı nedenlerden dolayı (tatil, iş gezisi, spor, hacca gitmek gibi nedenlerden) mens kanamasını bir süre geciktirmek isteyen kadınlar için hormon tedavileri ile bunu sağlamak mümkündür.

Bunu sağlamak için sadede progesteron hormonu içeren ilaçlar yada östrojen ve progesteron hormonunu birlikte içeren doğum kontrol hapları kullanılabilir. Fakat bu tür hormon içeren ilaçlar herkes için uygun değildir ve doktor kontrolünde kullanılmadığında zararlı olabilir bu yüzden kesinlikle doktorunuza danışmadan bu tür ilaçlar kullanmamalısınız, size hangisinin uygun olduğunu, hangisinin sakıncalı olduğunu mutlaka doktorunuz değerlendirmelidir. Bu ilaçları doktorunuzun ayarladığı şekilde ve düzende kullanmadığınız taktirde adeti ertelemek yerine zamansız şekilde adet görmenize de neden olabilir.

Doğum kontrol hapı kullanıken kutu bittiğinden ara vermeden yeni bir kutuya başlarsanız adet görmezsiniz ve adetiniz gecikir. Hapları kullanmayı bıraktıktan bir kaç gün sonra tekrar adet görürsünüz. 

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt