» » DİYAFRAM VE KADIN PREZERVATİFİ


Diafram cinsel ilişki öncesinde kadının rahim ağzına yerleştirilen bir kılıftır. Böylece spermin geçip yumurtayı döllemesine engel olur. Diyaframı kullanmadan önce üstüne sperm öldürücü krem sürmek gereklidir. Çünkü spermler hem birkaç saat yaşayabilirler hem de diyaframın kenarlarından içeriye sızabilirler. Buna dikkat edildiği takdirde diyafram etkili bir doğum kontrol aracıdır. Cinsel ilişkiden birkaç saat önce vajenden rahim ağzına doğru yerleştirilmelidir. Ancak bu süre üç saati geçerse sperm öldürücü kremin etkisi geçer. O zaman diyafram tekrar kremlenmelidir. İlişkiden en az 6-8 saat içeride kalmalıdır ve bu süre dolduğunda kesinlikle çıkarılmalıdır.
Kadın prezervatifi vajina içerisini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirilir.
Diafram ve kadın prezervatifi günümüzde çok nadir kullanılan korunma yöntemleridir.
Diafram prezervatif gibi cinsel organı tamamen kaplamadığı için (sadece rahim ağzı ve etrafını kapatır) cinsel yolla geçebilecek hastalıklara karşı koruma sağlayamaz. Erkek prezervatifi cinsel yolla geçebilecek hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt