» » İÇ KÜÇÜK DUDAKLARIN ESTETİK AMELİYATI (LABİOPLASTİ)

İÇ (KÜÇÜK) DUDAKLARIN DÜZELTİLMESİ

 Kadın dış genital organında dış (büyük) dudaklar ve iç (küçük) dudaklar vardır. Labia dudak demektir ve iç dudakların estetik düzeltilmesine labioplasti denilmektedir. Vajinoplasti yani vajina estetik ameliyatı farklıdır. Vajinoplasti hakkında detaylı bilgiye burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.
vajinoplasti ameliyatında vajina içerisi düzeltilir fakat labioplasti ameliyatında vajinaya hiç dokunulmadan sadece dılarıda bulunan küçük dudaklar düzeltilir. Tabi gerekli ise bu ameliyatların ikisi birlikte de yapılabilir.

Laboplasti ameliyatı hangi durumlarda yapılır:
- İç dudakların normalden büyük olması
- İç dudakların boylarının farklı olması
- İç dudakların büyük olması nedeniyle dar giyecekler ve tayt, mayo v.b giyilmesinde problem olması
- Doğum vb. nedenlerde iç dudaklarda yırtık oluşması, şeklinin düzensiz olması
- İç dudakların ilişki sırasında katlanması veya ağrıya neden olması

Labioplasti ameliyatı ortalama 20-30 dakika süren bir ameliyattır. Ameliyat lokal veya genel anestezi ile yapılabilmektedir. Ameliyattan 1-2 gün sonra hasta normal hayatına ve işine dönebilmektedir.

Ameliyat evli veya bekar, genç veya ileri yaşta, doğum yapmış eya yapmamış her hastaya yapılabilmektedir. Ameliyat sadece dış tarafta yapıldığı için ve vajina içerisi ile bir ilgisi olmadığı için ameliyatta kızlık zarının hasar görmesi mümkün değildir. Bu ameliyattan sonra ileriki yıllarda hasta isterse normal doğum yapabilir, bu ameliyat normal doğuma engel değildir. Ameliyattan sonra normal doğum yapılması iç dudakların tekrar bozulmasına sebep olmaz.


Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt