» » » » NORMAL DOĞUMDAN SONRA CİNSEL İLİŞKİ

Normal doğum sonrası cinsellik ne zaman başlayabilir?
Normal doğumdan sonra lohusalıkta dikiş (epizyotomi) olsa da olmasa da cinsel ilişkiye başlamak için ortalama 4-6 hafta geçmesi gerekir. Çiftler istedikleri takdirde bu süreden daha önce de ilişkiye girebilirler, bunun anneye veya babaya bir zararı olmaz ancak anne vücudu ve vajina tam olarak normal haline dönmediği için çiftler ilişkide rahatsızlık hissedebilirler.

Normal doğum sonrasında cinsel ilişkide ağrı olur mu?
Doğumdan sonra 4-6 hafta süren kanama ve akıntıdan dolayı bu süreden önce ilişkiye girilirse rahatsızlık hissedilebilir. Ayrıca vajinada dikişi olan hastaların dikişlerinin iyileşmesi ortalama 2 hafta kadar alır, dikişler iyileşmeden önce ilişkiye girilmesi aşırı ağrıya neden olabilir ve dikişlere zarar verebilir. Bu nedenle epizyotomi dikişi olan hastalar doktor kontrolünde izin verilmeden cinsel ilişkiye başlamamalıdır. Doğumdan sonra bir kaç ay vajinada kuruluk olması normaldir, eğer bu sizi çok rahatsız edecek düzeyde ise doktorunuza danışarak uygun ilaç tedavisi alabilirsiniz veya doktrounuza danışmadan cinsel ilişkide kayganlaştırıcı amaçlı satılan ürünlerden kullanabilirsiniz.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt