» » » » » PREZERVATİF (KONDOM) NASIL TAKILIR, NASIL KULLANILIR?

PREZERVATİF KULLANIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER
Prezervatif yani kondom (kılıf) yaygın kullanılan korunma yöntemlerinden birisidir. Prezervatif kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır, bunlar:
- Prezervatif ilişki öncesinde sertleşme olduktan sonra takılmalıdır.
- prezervatif penisin ucuna yerleştirildikten sonra geriye doğru sıyrılarak takılır. Katlanmış olan prezervatif sonuna kadar açılarak takılmalıdır, penisin sadece ucunda durmamalıdır, penisi mümkün olduğunca fazla kaplamalıdır.
- Prezervatif takılmadan vajinaya hiç girilmemesi gerekir. Boşalma olmadan önce vajinaya girilmesi bile gebeliğe neden olabilir.
- Her kondom tek kullanımlıktır, tekrar kullanılamaz.
- Kondomun üzerine kaygaşlaştırıcı olarak krem, vazelin, bebek yağı, yemek yağı gibi maddeler sürülmemelidir, bunlar prezervatifin yırtılmasına neden olabilir. Ancak kayganlaştırıcı olarak özel olarak üretilmiş cinsel ilişki ürünleri veya gliserin sürülebilir.
- İlişki sonunda boşalma olduğunda beklemeden penis sertken kondom çıkartılmalıdır. Penisin sertliği geçerse kondom vajina içerisinde kalabilir ve çıkaramayabilirsiniz, ayrıca spermler vajina içerisine dökülerek hamileliğe neden olabilir.
- Prezervatifler sıcak ve güneş ışığı alacak yerlerde tutulmamaldır. Normal oda ısısında serin yerde tutulmalıdır.
- Kondomun son kullanma tarihine dikkat edilmelidir.
- Prezervatifin paketini açarken makas  gibi kesici aletler kullanmamak gerekir, uygun açma yerinden tutup çekerek açmak gerekir.
- Penis boyutuna göre uygun çeşit prezervatifi kullanmak gerekir.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt