» » » » » » SERVİKAL POLİP (RAHİM AĞZINDA POLİP)

Rahim ağzından (serviks) kaynaklanan genellikle küçük boyutta halk arasında "et parçası" denen iyi huylu oluşumlardır. Cinsel ilişkiden sonra, adetler arasında veya menopozdan sonra kanama, fazla adet kanamaları gibi şikayetlere sebep olabilirler. Polipler bazen hiçbir semptom göstermezler ve rutin muayene sırasında ortaya çıkarlar.

Rahim boynu polipleri üzüm gibi oluşumlardır ve genellikle rahim boynunu girişinden dışarı çıkarlar. Genellikle tek bir polip olur fakat bazen birden fazla da olabilir. Yaygın olarak görülürler ve hamilelik sırasında hormon değişiklikleri nedeniyle ortaya çıkarlar.

Polipler çok nadiren kötü huylu (malign) olabilecekleri için bir PAP (smear) testi yapılır ve de biopsi için doku örneği alınır.

Tek bir polip lokal anestezi ile basitçe alınabilir. Birçok büyük polip varsa ameliyat için hastaneye yatmanız ve genel anestezi altında alınması gerekebilir. Alınan polip patolojik incelemeye gönderilir ve sonuç sadece polip olarak gelirse ek bir tedavi yapılmaz.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt