» » » » » » » » » » » » 9 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

DOKUZUNCU HAFTADA HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Dokuz haftalık gebelikte bebeğin boyu yaklaşık 2 cm, ağırlığı 2 gram kadardır.

9. hafta embriyonik dönemin son haftasıdır. Bundan sonra fetal dönem başlayacaktır ve embriyo onuncu haftadan sonra fetus olarak adlandırılacaktır.
Dokuzuncu haftada bebekte kemik ve kıkırdak dokular oluşmaya başlar. Gözler gelişir, dil oluşmaya başlar. Bebeğin el parmakları görülebilir seviyede gelişmiştir ancak henüz çok kısa ve hala ördek ayağı gibi bitişik şekildedir. İç genital organlar erkek cinsiyette testis, kız cinsiyette yumurtalık (over) olacak şekilde oluşmuştur ancak bebeğin cinsiyeti henüz söylenemez. Daha önceki haftalarda ilk oluşum aşamasında bebeğin göbek kordonu etrafından dışarı doğru çıkmış olan barsaklar artık karın içerisine doğru göç etmeye başlar. Bebek bu haftada ilk defa içme işlemini gerçekleştirir ve ilk içtiği içecek amnion sıvısıdır (bebeğin içerisinde bulunduğu su). Bebeğin refleksleri gelişir, örneğin bu haftalarda ultrason muayenesinde rahim duvarına dokunulursa bebek hareket etmeye başlar. 9. haftada kalp kapakları, retina ve burun ucu oluşmaya başlayan diğer yapılardır.

Gebelik haftanız hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayın: HAFTA HAFTA GEBELİK
Gebelik haftanızı bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI

9. haftada gebeliğin görüntü ve videoları:


görüntü 1

görüntü 2

görüntü 3

görüntü 4

görüntü 5

görüntü 6

görüntü 7

Bebeğin döllenme aşamasından başlayarak rahime doğru yol alması ve daha sonra 9. haftaya kadar gelişimini gösteren video:




GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt