» » » ANNE KARNINDA BEBEK HAREKETLERİ NE ZAMAN BAŞLAR VE HİSSEDİLİR?

Anne karnında bebek hareketleri ne zaman başlar?
Anne karnında (gebelilkte, hamilelikte) bebek henüz çok erken haftalarda 9. hafta civarında hareket etmeye başlar. Ultrason muayenesi sırasında bu hareketler görülebilir, özellikle ultrason probu ile rahim sallandığında bebek de refleks olarak hareket eder. Ancak bu haftalarda bebek henüz çok küçük (2 cm) olduğu için hareketlerinin hissedilmesi imkansızdır. Bu haftalarda bazen anne adaylarının bebek hareketlerini hissetmesi sandığı olan aslında barsak hareketleridir.  (bkz: 9. haftada gebelik)

Anne karnında bebek hareketleri ne zaman (kaçıncı haftada) hissedilir?
Bebek yeterince büyüdüğü zaman yaptığı hareketler rahim duvarına kadar etki gösterebilir ve anne tarafından hissedilebilir. Bu da ancak 16 - 20 haftalar civarında mümkün olabilir. İlk gebeliklerde daha geç hissedilir ve 20-22 hafta civarını bulabilir. İkinci ve üçüncü v.b gebeliklerde daha erken 16 hafta civarında hissedilmeye başlar. (bkz: 16. hafta ve 20. hafta)

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt