» » » GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) HANGİ KANAMALAR NORMALDİR?

HAMİLELİKTE TEDAVİ GEREKTİRMEYEN VE NORMAL KABUL EDİLEN KANAMALAR
Burada bahsedilen kanamalar herhangi bir tedavi veya müdahale, ameliyat, küretaj, doğu gibi işlemler gerektirmeyen, gebeliğin doğal seyrinde bazen görülebilen normal kanamalardır. Tabiki bir kanamanın normal kabul edilebilmesi için öncelikle muayene, ultrason veya tahlil gibi yöntemlerin uygulanması gerekir. Doktor tarafından değerlendirilmeden bir kanamanın normal olduğunu anlamak imkansızdır bu nedenle her kanama acilen değerlendirme gerektirir.

Gebelikte normal kabul edilen kanamalar:
- İmplantasyon kanaması (üstüne adet görmek) : Bu konu hakkında ayrıntılı açıklamaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu kanama için herhangi bir tedavi verilmez.
- Nişan gelmesi (nişan kanaması) : Rahim ağzındaki mukus tıkacının atılması olayıdır. Doğumun yaklaştığını haber veren az miktarda bir kanamadır. herhangi bir tedavi veya müdahale gerektirmez, normal kabul edilir. Doğum yaklaştığı için hazırllılar ve planlamalar yapmayı gerektirir sadece. Detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
- Pelvik muayene yapılması (çatı muayenesi): Doğuma yaklaşılan gebeliğin son haftalarında doğum yolunun değerlendirilmesi amacıyla yapılan muayene sırasında çok az miktarda kanama veya lekelenme görülebilir. Bunun bir zararı yoktur, herhangi bir tedavi gerektirmez, normal kabul edilir. çatı kemiği muayenesi hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaaşabilirsiniz.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt