» » » » HAMİLELİKTE (GEBELİKTE) DİŞ SAĞLIĞI İÇİN ÖNERİLER

Her dönemde olduğu gibi hamilelik döneminde de diş sağlığı için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır:
- Günde en az 2 kere dişlerinizi yumuşak diş fırçası ve florid içeren diş macunu ile fırçalayın. Ayrıca her yemekten sonra fırçalamakta fayda vardır.
- Dişinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı suyla çalkalaMAyın, sadece tükürerek atın ağzınızdakileri.
- Sigara kullanmayın.
- Sağlıklı besinleri tüketin. (bkz: Gebelikte beslenme)
- Şekerli içecekleri fazla tüketmeyin.
- Şeker ve basit karbonhidratlardan zengin tatlıları, atıştırmalık hazır yiyecekleri tüketmeyin.
- Kustuktan sonra ağzınızı bol su ile çalkalayın. Kusma sırasında ağıza gelen mide asiti dişlerde zayıflama ve yıpranmaya neden olabilir. Kustuktan hemen sonra diş fırçalamak sakıncalıdır öncelikle ağız sadece su ile yıkanmalıdır ve yarım saat geçtikten sonra dişler fırçalanmalıdır.
- Gebeliğin başlangıcında dişlerinizin kontrolü için ve gebelik süresince yapmanız gerekenleri öğrenmek için diş hekiminizle görüşün.
- Diş macunu dışında florid takviyesi içeren diğer maddeler, ilaçlar, ürünler gebelikte önerilmez.

Ağız ve diş sağlığı bozuk olan annelerin gebeliklerinde erken doğum ve düşük doğum ağırlığı gibi risklerin arttığına dair çalışmalar mevcuttur.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt