Bebeğinizin yeterince beslenip beslenmediğini 4 adımda anlamanız mümkün…

Öncelikle bebek düzenli olarak tartılmalı, gözlemlenmeli ve dışkısı kontrol edilmelidir.

1.Bebeğin cildi pembe ve diri olmalıdır.

2.Anne sütüyle beslenen bebeğin dışkısı altın sarısı rengindedir. Bu dışkı havayla temas ettiğinde yeşil renkte görülür ve ekşimiş süt kokar. Bebek günde 3 ile 6 kez civarında altına pisler, bu süre zamanla günde 2 ya da 3 kez ve daha sonraları günde 1 kez olarak değişebilir.

3.Bebeğin ilk üç ay boyunca günde 25-30 gr, sonraki üç ayda da günde 20-25 gr alması gerekir. İlk zamanlar, bebeğin iyi beslenip beslenmediğinin anlaşılması için her gün tartılabilir.

4.Anne sütüyle beslenen bebeklerde kabızlık nadiren görülür.(Ancak normalden daha az kakasını yaparsa bu, bebeğin kabız olduğu anlamına gelmez.) Bebek zorlanmadan kakasını yapıyorsa, kilo artışı düzenli, dışkısı yumuşaksa ve genel durumu iyiyse endişelenecek bir durum yoktur.

Bebek emzirildikten sonra aç gibi davranıyor, uyumakta zorlanıyorsa ve yeterli kilo alamıyorsa yeterince beslenemiyordur. Yeterince beslenemediği için daha çok süt içmek isteyen bebek yuttuğu havadan dolayı gaz sıkıntısı çeker, sık sık kusar ve karın ağrısı çeker.
Bebek neden kabız olur?
Emziren annenin beslenmesindeki dengesizlik veya bebeğin yetersiz beslenmesi bebekte kabızlığa yol açabilir.

Yazar Ebruli

Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Kanserler ve Tüp Bebek konusunda hizmet veren Op.Dr.Cansu Bozkurt şu an kendi özel muayenehanesinde görev yapmaktadır.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum yap